0723886721 Obs! Ring vid frågor, sms besvaras ej! salon@dreadstuff.com

Synthetdreads är för dig som vill prova på att ha dreads, men inte är säker på att du vill binda dig till det för en längre tid.

Det passar bra om du t.ex. har kortare hår, vill låta det växa ut och prova på någonting nytt under tiden. Synthetdreadsen går att få se helt naturliga ut och det går även att göra dom helt perfekta, detta anpassar jag efter vad det är kunden är ute efter för look.
Synthetdreadsen är temporära

Hur går det till:

Det funkar så att man flätar in löshåret med hjälp av en liten fläta som är ca 2 cm lång vid hårbotten, den fästs fast med en liten tråd, synthethåret tuperas upp och formas med hjälp av vattenånga till en dread, det egna håret hänger löst vid sidan om och blandas ut med det egna håret.
Man kan antingen göra ett helt hår med dreads så att det ser ut som att hela ens egna hår är dreadat eller så kan man bara lägga i några enstaka som fyller ut ens egna hår, eller som färgeffekter.

Hållbarheten på synthetdreads är 3 månader. Man måste ta ut dem eller sätta om dom efter ca 3 månader pga att du får en utväxt under denna tid och även om man ej kammar ut denna utväxt på några månader till så kommer håret börja självdreada sig. Men det går att återanvända dreadlocksen igen genom att komma till salongen och antingen sätta om dom, eller sätta tillbaka dom efter en tid när du känner för det. Det går att använda dreadsen mellan 1-2 år i håret, detta är p.g.a. att jag använder högkvalitetshår som jag gör dreadsen av. Jag gör alla dreads direkt på kundens huvud anpassat efter storlek och efter vad det är du är ute efter.

Det går att göra rätt stora färgförändringar, om det är något du är ute efter, utan att behöva färga ditt egna hår. Jag rekommenderar dock att man tar en viss del av dreadsen i samma hårfärg som du har på ditt egna hår, men annars kan man leka hur mycket man vill med färgerna. Det som är bra med nyanserna på synthethåret är att färgen inte bleks.
Jag har ett oerhört stort färgspektrum med olika färger av löshår och det går att blanda alla med varandra, så det går alltid bra att hitta en matchande nyans av löshåret.

Skötselråd för dreadsen är oerhört enkelt:
I början får man ha i åtanke om att dreadsen sitter mycket åtspänt mot huvudet. Detta kan orsaka huvudvärk och att man blir lite öm i hårbotten, vissa upplever lite kliande i hårbotten i början. Mot kliandet rekommenderar jag en sprej från Knotty Boy som heter Cooling spray, den kyler ner hårbotten och underlättar detta. Spänningarna och kliandet brukar sluta efter någon vecka när håret har vuxit några mm.
I övrigt så rekommenderar jag att tvätta håret upp till två gånger i veckan. Håret producerar inte lika mycket fett när man har syntetdreadsen i. Om du är en person som har för vana att tvätta håret ofta så rekommenderar jag att du redan innan försöker dra ner på tvättandet.
Mera underhåll är att dra fingrarna igenom ditt egna hår någon gång i veckan för att försäkra dig om att ditt egna hår inte tovar till sig mellan dreadsen. Du kan spreja håret med ett balsamvatten en gång om dagen för att underlätta att håret inte tovar sig, om du vill att dreadsen ska hålla sig snyggare längre och att dom ska hålla sig lite mjukare och lenare.
Man kan också ha i åtanke att inte använda sig av allt för mjukgörande schampo när man har dom i för att undvika att dreadsen ska glida. Utöver det är det bara att njuta av dreadsen.

Pin It on Pinterest

Share This