0723886721 Obs! Ring vid frågor, sms besvaras ej! salon@dreadstuff.com

FAQ dreadlocks

Dreadlocks FAQ

Vanligaste frågorna folk har innan dom skaffar dreadlocks:

Vad är dreadlocks? 

Dreadlocks är hår som är tovat in i en organisk form. Hur dessa former ser ut varierar från person till person

Jag funderar på att skaffa dreads, kommer håret börja möggla bara för att jag dreadar  håret? Nej, detta är en av dom vanligaste myterna som finns ang dreads. Det har hänt att folks dreads har börjat mögla men det är ytterst sällsynt.

Jag har soriasis kan jag ha dreads då? Det är inga problem, vet flertalet dreadheads som har det som även använder sina receptbelagda mediciner utan problem. I vissa fall så vet jag att soriasisen har blivit bättre av att håret är dreadat pga att håret är mera uppdelat och får andas på ett helt annat sätt men det är viktigt att du har hand om dreadsen och ser till att dom tovar sig ordentligt i hårbotten och är uppdelade för blir det som en kaka i hårbotten så kan det förvärra soriasisen.

Hur länge kan jag ha mina dreads?  Du kan ha dina dreadlocks så länge du känner för det. Så länge du underhåller dom väl.

Hur kan hårbotten reagera på att jag har dreads? Det finns risken att man kan bli torr i hårbotten i början. Dock så brukar detta gå över efter ett tag. Det är bara att tvätta hårbotten regelbundet och även att masera hårbotten kan motverka detta. Det finns även en hel del olika spejer som motverkar torr hårbotten. En favorit jag har är knotty boys pepparmin coolingsprej som funkar galant.  Den kan du hitta i våran webshop:www.dreadstuff.com eller i vår butik salong i stockholm. Ett annat tips är acos droppar mot torr hårbotten som du hittar på svenska apoteket.

Hur lång tid tar det för att få dreads att se ut som dreads? Det är olika med olika metoder. Vissa metoder ser dina dreads bra ut direkt andra kan det ta upp till ett halvår innan ditt hår riktigt har tajtat till sig och ser ut som en dreadad form.

Finns det någon åldersgräns när det kommer till dreads? Det finns ingen åldersgräns, Jag har träffat allt från barn till pensionärer som har dreads. Det man får ha i å tanke är om ditt barn som är under fem år vill ha dreads är att man inte får göra dom för stora för att huvudet växer och utvecklas mycket och fram till att man blir i tonåren så gör lite tunnare dreads. Det som kan hända är att dreadsen kan sprika och bli väldigt obekväma på huvudet när huvudet växer.

Kommer min hygien förändras nu när jag skaffar dreads? Absolut inte, du behöver tvätta håret och dig själv som vanligt.

Kan jag göra dreads själv? Det är en aningens svårt att göra dreads på egen hand bästa är att ta hjälp av en familj medlem eller en kompis. Det finns lite olika sätt och jag kommer komma med beskrivningar snart på denna sida hur du kan gå till väga. Vi säljer ett starter kit med all info som du behöver och tips och råd. Du kan även hitta videos på hur man använder sig av knotty boys starter kit:

http://dreadstuff.com/knottyboydreadlockstarterkitljustvax-p-102.html?cPath=116 kom ihåg att välja dem med rätt färg på vaxet! Kika under länken så har du en utförlig beskrivning på hur man gör dreadlocks där. Du kan också hitta utförliga beskrivningar och videos med flera andra metoder om hur man gör dreadlocks själv här:

Finns det andra sätt att göra egna dreads på? Det finns en mängd olika metoder att göra dreads på du kommer hitta utförliga beskrivningar på detta inom kort här på våran sida.

Hur får jag dreadsen att lägga sig ner/ inte stå ut? Om dreadsen är mycket hårt tuperade så är detta är vanligt. Dom kommer lägga sig ner tids nog, du kan hjälpa håret en bit på vägen om du använder en mössa. Men det är inget som du ska ha jämt, använder du en mössa för mycket så riskerar dreadsen att bli platta. Se till att du tex har håret utsläppt med jämna mellanrum och så fort dreadsen har fått lite utväxt så kommer dom lägga sig snabbar.

Hur länge bör jag vänta tills jag börjar tvätta mitt hår? Du kan tvätta håret en vecka efter att du har gjort dina dreads men kan du hålla ut så länge som du bara kan. Dock är det lite olika beroende på vilken metod som du har gjort dina dreads på. Har du gjort dina dreads på salong så ska du följa anvisningarna som dom har gett dig. Hur du gör för att tvätta dina dreadlocks eller vad du ska använda för schampo kan du hitta lite längre ner på sidan.

Växer håret fortfarande när det är dreadat? Ditt hår växer som vanligt och det är ingen större förändring när det kommer till det. Man kan även märka mera markant att håret växer när du får en utväxt.

Vad borde jag göra för att få mina dreads att hårdna snabbare? Jag rekommenderar att varva knottyboys gel och vax för att hjälpa håret på traven.

Hur vet jag om jag passar i dreads? Det spelar ingen roll vilken ansiktsform du har eller hur du ser ut så länge man anpassar dreadsen efter hur du ser ut och vad du har för hår typ så är det inga problem.  Man ska komma ihåg att dreads är personligt och alla dreads behöver inte se likadana ut.

Kan jag använda en hjälm på mina dreads? Jag rekommenderar att du tar och går och handlar en storlek eller två storlekar större hjälm för att du inte ska skada dina dreads. Dom mår inte bra av att bli för tillplattade för mycket. Det är mycket vanligt att huvudomkretsen blir mycket större när man gör dreadlocks.

Jag har hört att om jag skaffar dreads att det inte går att tvätta hårbotten? Är detta sant? Nej det är inte sant, det går att tvätta håret som vanligt och det är bara ett nytt sätt än va du är van vid innan. Det är även viktigt att du tvättar håret regelbundet för det hjälper dreadsen att dreada sig. Se till att du även använder dig av ett bra schampo som hjälper till och tovar dina dreadlocks.

Jag är lite tveksam till att göra dreads, kan jag ångra mig när jag väl har dem?  Om du väljer att skaffa dreadlocks och sedan ångrar dig och vill försöka ta ut dom så går det, du behöver inte oroa dig över att du måste raka av dig håret om du vill ta bort dom, har har ett kit som gör att du kan få ut dina dreadlocks det hittar du här:

http://dreadstuff.com/knottyboytabortdreadlockskit-p-250.html?cPath=118

Vill du ha en mera tillfällig lösning när det kommer till dreads så rekommenderar vi att tex testa synthetdreads som flätas in och man kan ha upp till tre månader i håret och sedan är det bara att ta ut dem och ditt egna hår är som vanligt. Mera info kan du hitta på  vår dreadlocks salongs hemsida :http://www.seienstyle.net

Jag har lockigt hår går det att dreada mitt hår? 

Japp detta är inga problem man kan göra dreadlocks på alla typer av hår. Vad du har för textur på ditt hår har ingen betydelse.

 

Hur långt bör mitt hår vara för att jag ska kunna få snygga dreads? 

Allt ifrån 15cm brukar dom flesta metoder kräva, det varierar från metod till metod. Hur långa det slutar med att vara varierar från metod till metod. Dock så går det att göra dreadlocks med förlängningar om det är så att du är rädd för att dina dreadlocks ska bli för korta.

Jag har affro hår vad är det för skillnad när det kommer till att dreada mitt hår?  

Den största skillnaden är att det är lite svårare att separera håret och det är mycket lättare att tupera. Annars har du turen att ditt affro hår vill tova sig väldigt väl och blir lätt snygga dreadlocks.

Jag har bestämt mig för att göra dreads ska jag förbereda mig på något sätt? 

Se till att sluta att använda balsam i håret ca två veckor innan. Samma dag som du ska göra dreadsen eller dagen innan använd dig av Knotty Boys pre dread tvål som gör att det blir lättare att få håret att dreada sig. (Lägg in en länk till den i webshoppen)

Om du har lite tid på dig och vet att du ska skaffa dreads om ett halvår så kan du passa på att börja med att tvätta ditt hår mindre ofta, det är tex bra att vänja håret vid att tvättas en gång i veckan, du kan även börja med att tvätta håret med ett dread schampo så att ditt egna hår blir vant vid dom produkterna, då kommer det inte bli en allt för stor omställning för ditt hår när du dreadar det.

Jag har tjockt hår går det att dreada? 

Detta är inga problem du har nästan lättast utgångsläge när det kommer till dreads för att du kan välja alla storlekar etc när det kommer till dreads. Har man lite tunnare hår så är det smart att försöka göra lite tunnare dreadlocks enbart för att det ska se ut som att du har mera dreads på huvudet.

Kan folk med tunt hår skaffa dreads?

Ja det kan man dock rekommenderar vi inte att välja att göra tjocka dreads. Du kan även om du går till salong eller har en kunnig kompis om det är så att du inte tycker att ditt hår har blivit tillräckligt mycket dreads så kan man göra några av löshår för att få ett tjockare intryck.

Kan jag bada/simma med mina dreads?

Japp det kan du göra utan problem. Är du utomlands där det är saltvatten så kan jag rekommendera attt bada mycket i det vattnet, det hjälper ditt hår att dreada ihop sig. Dock rekommenderar vi att du tar och tvättar igenom dina dreadlocks med ett bakteriedödande schampo varje kväll och se till att dreadsen torkar rakt igenom så att du får rena snygga och god doftande dreadlocks, annars riskerar du att ha en mängd sand och havs doftande dreadlocks.

Vad bör jag tänkta på innan jag skaffar mina dreads? Många tror att det inte kommer vara något jobb med att ha dreads men den tanken bör du ta bort. Det är en hel del jobb med att hålla dreadsen snygga.  Så du bör känna att du själv orkar och vill lägga ner en hel del tid på att se till att dina dreads håller sig snygga eller att du går till någon dreadlocks frisör för att få dreadlocks underhåll. Vissa jobb kan vara lite skeptiska mot dreadlocks, det finns fortfarande en hel del fördomar kring dreadlocks men dom är ju till att motbevisa =) Vill du ha dreads så skaffa det, du kommer garanterat ha en hel del folk som kommer vara avundsjuka på ditt nya snygga hår!

Kan jag få mitt hår att växa snabbare? När det gäller att få ett hår att växa bättre så gäller det att ha bra kosthållning och ta hand om kroppen och ev ta till lite extra vitaminer.

Finns det bra och dåliga ställen att resa till när man har dreads? Hur folk kommer se på dig är olika i olika delar av värld en. Men jag skulle inte avråda att det inte finns länder där man inte ska sätta sin fot för att ditt hår är dreadat. Känner du dig osäker så kan det vara bra att ha en mössa på dig om du går igenom tullar tex  för fortfarande så är det så att Dreadlocks tyvärr är mycket förknippat med knark. Men om du har en glad och bra framtoning och bara följer folks instruktioner och visar dom kärlek så har du inget att känna dig orolig över!

Vill du veta mera om dreadlocks? 

Besök gärna http://wwww.dreadstuff.com där kan du hitta en mängd dreadlock tuturials mm där du kan lära dig det mesta om dreadlocks.


Pin It on Pinterest

Share This