0723886721 Obs! Ring vid frågor, sms besvaras ej! salon@dreadstuff.com

Funderar du på att skaffa det där dreadlocks håret som du har drömt om så länge?

Riktiga dreads

Det finns en mängd olika sätt att göra eller “få” dreads på, genom åren som jag har jobbat med det här så har jag provat på dom flesta metoderna och har valt två olika metoder som jag själv tycker funkar bäst. Dessa metoder funkar på alla hårtyper oavsett om du har rakt, lockigt, tunt eller tjockt hår. Om du har affrohår, västerländskt eller asiatiskt hår har heller ingen betydelse.

Virkade dreadlocks

Den metoden som jag erbjuder är en blandning mellan rot knytning,  tupering, virkning och tovning och twist and rip detta är en metod som jag har tagit fram själv igenom mina år som dreadlocks frisör.

Du får väldigt jämna snygga dreads med hjälp av denna metod och det bästa av allt är att dom mognar väldigt fort med denna metod så du kommer få snygga dreads som kommer vara lätt hanterliga.

Hur går det till? Först delar jag upp håret i sektioner, jag anpassar sektionerna efter hur tjocka eller tunna dreads kunden vill ha. Jag tuperar håret hårt för att uppnå den form som jag vill ha, sedan börjar jag att virka och tova ihop håret för att få en rund och tajt formad dread.  Med hjälp av att blanda bom olika metoderna tupera, virka,mtovning, och twista och vrip så skapas dreadsen till snygga tajta dreads från dag ett.  Med denna metod kan man också styra mera hur dreadsen ser ut.Man kan även virka in topparna så att man får runda toppar. I snitt så kan du förlora mellan 5-10 cm på längden det beror mycket på hur ditt hår reagerar på att bli dreadat. ( om du är rädd för att förlora längd på ditt hår så går det att göra dreads med förlängingar kika på sidan här till vänster.)

Denna metod tar lite längre tid att göra, ca 4-8 timmar för ett helt hår, allt beroende på längden så klart och hur tjockt hår du har.

Underhåll av virkade dreadlocks: Det är viktigt att låta håret få sätta sig i den dreadade formen, tvätta inte håret första månaden. Detta är för att man har tvingat ditt hår till att bli en tajt och dreadad form, att låta bli att tvätta dreadsen den första månaden gör att mognads prossessen börjar mycket snabbare och att dina dreads kommer få en bra början på sitt dreadade liv.

Huruvida du vill använda vax i håret eller ej är helt upp till dig, man får fastare dreads från början och det hjälper dreadsen att mogna mycket snabbare men dock ska du försöka att inte använda för mycket , ska du använda vax så ska du endast använda dig av ett vax som är gjort för dreadlocks, jag rekomenderar knotty boys dreadlocks vax eller dread empires dreadlocks vax dom kan du använda utan att behöva oroa dig att det ska skada dina dreads med hjälp av tvätta dreaden med ett dreadlocks schampo så löses vaxet upp och har hjälpt ditt hår att tova sig riktigt ordentligt. Använd enbart lite vax och jobba mera in det med handflatorna och rulla dreadsen mellan händerna, så kallad ”palm rolling”.

Alla mina kunder får med sig hem ett skötsel råd där du får genomgående råd i hur du ska ta hand om dina dreadlocks och vad du kan göra när vissa problem dyker upp. Viktigaste av allt är att komma ihåg att man ska tvätta sina dreadlocks!

Vilken metod som är bäst för just dig har mycket med att göra hur ditt hår ser ut idag och hur du vill att dina dreads ska se ut när dom är klara. Det bästa du kan göra om du är tveksam och inte vet hur du vill ha det är att ringa och boka in en konsultationstid, då kan du få komma in i salongen så kan jag vägleda dig i ditt val.

Har du bestämt dig för att göra dreadlocks på våran dreadlocks salong så kan du förbereda dig på några sätt. Detta kan du redan göra några månader i förväg. Börja med att sluta använda balsam eller inpackningar på ditt hår, detta kommer göra att ditt hår kommer vänja sig att dreada sig snabbare. Du kan även försöka att börja tvätta håret mindre jag rekomenderar att du börjar med att försöka att tvätta håret en gång i veckan, detta är för att hårbotten ska få avfetta sig snabbare. Har du några bilder på några dreadlocks som är dina dröm dreadlocks så ta gärna med dina inspirations bilder till mig när du har din inbokade tid så ska vi kunna se vad jag kan göra för att uppnå ditt dröm hår.

 

Pris: 2000-5500kr för ett helt hår med dreadlocks.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This