0723886721 Obs! Ring vid frågor, sms besvaras ej!

Riktiga dreads

Det finns en mängd olika sätt att göra eller “få” dreads på, genom åren som jag har jobbat med det här så har jag provat på dom flesta metoderna och har valt två olika metoder som jag själv tycker funkar bäst. Dessa metoder funkar på alla hårtyper oavsett om du har rakt, lockigt, tunt eller tjockt hår. Om du har affrohår, västerländskt eller asiatiskt hår har heller ingen betydelse.

* Dreadperm metoden:

Är en metod som är framtagen av det amerikanska företaget Hairpolice (http://www.hairpolice.com), jag, Ann-Marie, har blivit utbildad i denna metod i företaget av grundaren Sonia Peterson.

Hur går det till?

En dreadperm går till väga på det sättet att jag delar upp håret i sektioner i tjocklek efter hur tjocka dreads kunder vill ha och anpassat efter tjockleken på kundens hår. Del för del tuperas upp hårt och tvinnas ihop. Den tuperade och tvinnade blivande dreadlocken tvinnas upp på en permanentspole och fästs fast. Hela håret delas sedan upp och tuperas upp.

När man har gått igenom hela håret så lägger man en vanlig permanent på håret och låter den få verka i ca 30 minuter, lite beroende på hur bra håret tar åt sig av vätskan. Man sköljer hela håret när permanenten har fått verka, har på en fixering och sköljer igen.

När man har gjort permanenten klar så har man programmerat om håret till att förstå att håret i varje enskild dread ska växa ihop i sig själv. Man har alltså programmerat om håret till att vara i en dreadadform. Permanenten hjälper att speeda upp själva dreadprocessen och inom ett halvår kommer dreadsen vara mogna och snygga utan något större ingrepp från dig själv.

När jag har torkat klart håret så går jag igenom håret med en virknål och ser till att dreadsen är runda och fina, man kan virka upp topparna så att dom blir runda eller låta dom vara spetsiga.

Hela processen tar ca 4-5timmar att göra, lite beroende på längden på håret och hur tjockt hår du har. Det som är bra med en dreadperm är att man tappar inte så mycket längd på håret enbart några cm, men det är lite beroende på hur ditt hår ser ut och hur tjocka dreads du vill ha.

Du bör ha ca 10cm långt hår för att dreadsen ska bli snygga, ju längre hår du har desto bättre. Om du känner att du inte orkar vänta på att ditt hår ska växa så går det även att göra förlängningar på håret direkt så att man uppnår den längd på dreadlocksen som du vill ha. Läs gärna mera om detta under dreadlocksförlängningar.

Skötsel för dreadperm-dreads är:

Man ska ej tvätta eller blöta dom nya dreadlocksen under den första månaden. Detta är p.g.a. att man ska lära håret att vara i den dreadade formen. Efter den första månaden har gått kan du tvätta håret med ett schampo som är gjort för just dreads, detta kan du göra så ofta som en gång i veckan, mera än så är oftast inte nödvändigt.

Om du har bestämt dig för att göra dreads och vill förbereda håret inför det så kan jag rekommendera att börja tvätta håret mera sällan och sluta använda balsam i håret.

Det viktigaste när det kommer till att underhålla sina dreads är att komma ihåg att dela dreadsen vid botten så att dom inte växer ihop med varandra, annars kan det sluta med att det blir en ända stor kaka. Man får även försöka lära sig att använda sig av en virknål och om det är löshår som smiter iväg så kan man dra in det i rätt dread. Det är ett nytt sätt att lära sig att ta hand om sina dreads men du får tips och ideer om hur du ska underhålla dem.

Jag erbjuder dreadlockunderhåll (dreadlock maintenance) där jag går igenom hela håret åt kunden och ser till att dom ser fräscha och snygga ut.

Pris: 2000-4500kr för ett helt hår med dreadlocks.

Vill du boka en tid så tar jag emot tidsbokning på tel 0723886721 eller i mitt online bokning system.

Obs, vid tidsbokningar så tar jag en depositions avgift det är en del betalning av dina dreadlocks. Mera info om att betala din deposition hittar du här: http://www.seienstyle.net/deposition/

Virkade dreadlocks

* Den andra metoden som jag erbjuder är en blandning mellan tupering, virkning och tovning och twist and rip:

Denna metod Är nog en av dom äldsta metoderna att göra dreadlocks på. Du får väldigt jämna snygga dreads med hjälp av denna metod.

Hur går det till? Först delar jag upp håret i sektioner, jag anpassar sektionerna efter hur tjocka eller tunna dreads kunden vill ha. Jag tuperar håret hårt för att uppnå den form som jag vill ha, sedan börjar jag att virka och tova ihop håret för att få en rund och tajt formad dread.  Med hjälp av att blanda bom olika metoderna tupera, virka,mtovning, och twista och vrip så skapas dreadsen till snygga tajta dreads från dag ett.  Med denna metod kan man också styra mera hur dreadsen ser ut.Man kan även virka in topparna så att man får runda toppar. I snitt så kan du förlora mellan 5-10 cm på längden det beror mycket på hur ditt hår reagerar på att bli dreadat. ( om du är rädd för att förlora längd på ditt hår så går det att göra dreads med förlängingar kika på sidan här till vänster.)

Även denna metod har jag blivit specialutbildad av företaget Knotty Boy (är länkad till http://www.knottyboy.com) och är certifierad locktitian.

Denna metod tar lite längre tid att göra, ca 5-8 timmar för ett helt hår, allt beroende på längden så klart och hur tjockt hår du har.

Underhåll av virkade dreadlocks: Det är viktigt att låta håret få sätta sig i den dreadade formen, tvätta inte håret första månaden. Detta är för att man har tvingat ditt hår till att bli en tajt och dreadad form, att låta bli att tvätta dreadsen den första månaden gör att mognads prossessen börjar mycket snabbare och att dina dreads kommer få en bra början på sitt dreadade liv.

Huruvida du vill använda vax i håret eller ej är helt upp till dig, man får fastare dreads från början och det hjälper dreadsen att mogna mycket snabbare men dock ska du försöka att inte använda för mycket , ska du använda vax så ska du endast använda dig av ett vax som är gjort för dreadlocks, jag rekomenderar knotty boys dreadlocks vax eller dread empires dreadlocks vax dom kan du använda utan att behöva oroa dig att det ska skada dina dreads med hjälp av tvätta dreaden med ett dreadlocks schampo så löses vaxet upp och har hjälpt ditt hår att tova sig riktigt ordentligt. Använd enbart lite vax och jobba mera in det med handflatorna och rulla dreadsen mellan händerna, så kallad ”palm rolling”.

Alla mina kunder får med sig hem ett skötsel råd där du får genomgående råd i hur du ska ta hand om dina dreadlocks och vad du kan göra när vissa problem dyker upp. Viktigaste av allt är att komma ihåg att man ska tvätta sina dreadlocks!

Vilken metod som är bäst för just dig har mycket med att göra hur ditt hår ser ut idag och hur du vill att dina dreads ska se ut när dom är klara. Det bästa du kan göra om du är tveksam och inte vet hur du vill ha det är att ringa och boka in en konsultationstid, då kan du få komma in i salongen så kan jag vägleda dig i ditt val.

Har du bestämt dig för att göra dreadlocks på våran dreadlocks salong så kan du förbereda dig på några sätt. Detta kan du redan göra några månader i förväg. Börja med att sluta använda balsam eller inpackningar på ditt hår, detta kommer göra att ditt hår kommer vänja sig att dreada sig snabbare. Du kan även försöka att börja tvätta håret mindre jag rekomenderar att du börjar med att försöka att tvätta håret en gång i veckan, detta är för att hårbotten ska få avfetta sig snabbare. Har du några bilder på några dreadlocks som är dina dröm dreadlocks så ta gärna med dina inspirations bilder till mig när du har din inbokade tid så ska vi kunna se vad jag kan göra för att uppnå ditt dröm hår.

Hur gör jag när jag tröttnar på mina dreadlocks? Måste jag raka av mig mina dreadlocks och bli skallig?

Du behöver inte oroa dig du behöver inte raka av dig ditt hår, vi har till försäljning ett fantastiskt kit ” kontty boy removal dreadlocks kit” mrd hjälp av detta kit så kan du få ut största delen av dina dreadlocks med lite tålamod och tid. Du kan läsa mera om hur det går till här: http://dreadstuff.com/knottyboytabortdreadlockskit-p-250.html?cPath=118

Pris: 2000-4500kr för ett helt hår med dreadlocks.

Vill du boka en tid så tar jag emot tidsbokning på tel. 0723886721

 

Pin It on Pinterest

Share This